Client UI - Kolonne forklaring

Forklaring på hva de forskjellige kolonnene i Client UI i BxAdmin benyttes til

I BxAdmin under Client UI kan man opprette ekstra felter for de forskjellige vinduene/modulene i BxWebManager og BxMobile.

Det finnes tre hovedfaner, med egne underfaner. Configuration object, Data connection og Visuals. I denne artikkelen skal vi forklare hva de forskjellige komponentene betyr og gjør. Manual for hvordan felter kan opprettes ligger linket til her: Komponent manualer
Vi har en oversikt over Client UI felter og komponenter her: Client UI felt-oversikt

Foreløpig er det de vanligste verdiene det ligger informasjon om i denne oversikten. Mer informasjon kommer om andre felter et senere tidspunkt.

Configuration object

Profile Hvilken profil oppsettet skal knyttes mot. Dersom blankt gjelder det for alle profiler.
Screen Hvilket skjermbilde i BxMobile eller BxWebManager oppsett skal gjelde for. Oversikt over gyldige skjermbilder her: Client UI felt-oversikt
Name

Navn på selve oppsettet, kan være hva som helst, så lenge det er noe forklarende. F.eks. "Antall på lager".

Enabled Slå av eller på modulen.

Data connection

Source Object Hvilken SQL spørring data skal hentes fra dersom det skal hentes data fra en custom spørring. Denne fylles også ut med lines dersom column komponenten skal settes opp.
Source Field Avhengig av hva slags data som skal hentes ut, og om det er en varelinje, ordrelinje eller ordrehode verdi som skal hentes ut. Er det en varelinje eller ordrelinje må man som regel prefixe med lines. - er det en hodeverdi er ingen prefix nødvendig.
Filter Source N/A
Parent Name N/A
Static Dersom det alltid skal være en statisk verdi kan man droppe Source Field og fylle ut denne med verdien.
Read Only N/A
Data Type Her kan man bestemme om det skal være en integer, string, double, datetime.
Value Kan f.eks. fylles ut med now eller now+1 hvis dato skal velges automatisk i dag eller i morgen, om man bruker denne i kombinasjon med datepicker komponenten.
Required N/A

Visuals

Visible Er vanligvis på, på samme måte som enabled, for å gjøre feltet synlig på terminal.
X-Pos Relativ x-posisjon i bildet. I BxMobile er det vanligvis ikke tillatt med høyere enn 3, det kan føre til at bildet blir smalere med masse whitespace helt til høyre. 1 er helt til venstre, 2 er i midten, 3 er helt til høyre. I BxWebManager kan man legge høyere verdi avhengig av hvor kolonnen skal ligge i forhold til eksisterende kolonner.
Y-Pos Linje posisjon i bildet. I de aller fleste bildene eksisterer det linjer fra før, så her må man gjerne telle antall linjer i bildet man ønsker å justere, deretter ta +1, om feltet skal legges inn som nederste linje. Her gjelder det å prøve frem litt.
Width Relativ bredde på feltet. Samme regel som med X-position, du har valget mellom 1, 2 og 3 på terminalen. Er det en kolonne derimot kan man regne relativ bredde som 100 og velge korrekt størrelse deretter.
Height Vanligvis 1, brukes ikke så ofte.
Component Type Hva slags komponent man ønsker, f.eks. infofelt, skrivefelt, kolonne etc. Oversikt over gyldige komponenter har vi her Client UI felt-oversikt
Label Navn på feltet som blir synlig i BxMobile eller BxWebManager. I BxMobile er det greit med litt forkortede men forklarende feltnavn så det ikke blir linjesplitt eller for bredt i forhold til plass i skjermbildet.
DataFormat Avhengig av hva slags formatering man ønsker på feltet. Vanligst dersom man henter ut et datoformat i SQL spørringen, da kan man f.eks. legge dd.MM.yyyy for å få "standard norsk" datoformat.