Client UI komponent - label

Hvordan sette opp label komponenten i Client UI

Label-komponenten kan benyttes for å legge til ekstra tekstfelt i de forskjellige modulene i BxMobile. Dette krever konfigurasjon i Client UI og SQL Integration i BxAdmin.

1. Client UI
  2. SQL Integration
  3. BxMobile
  4. Ekstra
  5. Utnytte eksisterende felter

1. Client UI

I BxAdmin under Client UI seksjonen, trykk Add for å legge til. Fyll ut korrekt Screen navn (oversikt her), som i dette tilfellet er Productlookup, deretter navn på feltet. Trykk Confirm når ferdig.

Når feltet er lagt til, kan resten av kolonnene justeres. Y-pos kan fylles ut med ønsket verdi, for eksempel 8 for å plassere feltet under eksisterende prisfelt i Varer modulen. Hvis feltet henter informasjon fra varelinje/ordrelinje, må sourcefield kolonnen prefixes med lines. Hvis det er en hodeverdi som skal vises i ordrehode felter i Plukk eller Mottak modulen, trenger man ikke prefix. Man kan også bytte hvilken profil feltet skal høre til, om man har flere profiler der ikke alle skal ha feltet.

Screen Ble fylt ut når felt ble lagt til, kan justeres ved behov. I dette tilfellet er Productlookup korrekt
Name Samme som med Screen, i dette tilfellet kaller vi det Prisinkmva
Enabled true - ble fylt ut automatisk når felt ble lagt til, slå av eller på som ønsket
SourceField lines.priceincmva - priceincmva er også feltnavnet som må legges i sql spørring
Visible true
X-pos 1
Y-pos 8
Width Valgfritt, ikke nødvendig i dette tilfellet, se mer i punkt 4 Ekstra
Height Vanligvis ikke relevant for label komponenten
Component label
Label

Pris ink. MVA:

2. SQL Integration

Dette feltet henter informasjon fra en varelinje og må legges til i Products-spørringen. Vi velger å multiplisere med 1.25 i spørringen fra eksisterende prisfelt for å få 25% MVA på alle varer. Feltnavnet i spørringen må være det samme som ble brukt i SourceField tidligere. Kjør spørringen for å sjekke at den fungerer som forventet, og lagre den når ok. Husk å legge til samme SQL-verdi i de andre profilene der dette feltet skal brukes.

3. BxMobile

Når alt er konfigurert opp korrekt i BxAdmin og innstillinger + data er hentet til BxMobile skal feltet til slutt se ca. slik ut, avhengig av oppløsning og dpi på enhetens skjerm.

Dette er alt man trenger for å legge opp et enkelt informasjonfelt i en av informasjonsbildene i de forskjellige modulene i BxMobile.

4. Ekstra

Dersom det er behov for å legge til et ekstra informasjonsfelt i oversikten over ordrelinjer i for eksempel Plukk eller Mottak-modulene, gjøres dette vanligvis på samme måte som forklart i tidligere punkter. Hvis man legger det til på denne måten, vil man få et enkelt tekstfelt under eller over eksisterende felter i oversikten over ordrelinjer, som vist i bilde 1 nedenfor. Som standard vil bredden på feltet være 1 hvis bredden ikke endres. Skjermens relative bredde deles opp i tre når det gjelder plasseringen i slike skjermbilder. Hvis det blir for mye tekst i feltet, vil feltet automatisk gå over to linjer. Hvis det er mer tekst enn det som får plass på to linjer, vil teksten brytes.
Det er viktig å merke seg at navnet på feltet, som vises i bildet (Label-kolonnen i Client UI), ikke bør være mye lengre enn 3-4 tegn, da det ikke er plass til flere tegn.

For eksempel, hvis vi ikke justerer bredden ved å bruke Width-kolonnen i Client UI-oppsettet, vil feltet se slik ut (bilde 1). Men hvis vi endrer bredden til 2 eller 3, vil det se ut som vist på bilde 2 og 3. X-pos er satt til 1 og Y-pos er satt til 4. Width er henholdsvis blank/1, 2 og 3.

5. Utnytte eksisterende felter

I visse tilfeller kan det være ønskelig å legge til ekstra felt til høyre for eksisterende felter, for eksempel til høyre for "Lok:"-feltet. For å oppnå dette, må man utnytte de feltene som allerede eksisterer som standard. Dette krever ofte kunnskap om hvilke standardfelter som finnes i bildet fra før, og hva navnet på dette feltet er, da man må ta over plasseringen til feltet ved hjelp av feltets navn. I "Name"-kolonnen i Client UI må man fylle ut riktig navn, og dette feltet er case-sensitivt. De feltene som kan benyttes er hovedsakelig "Units" og "Batchno", men "Units" må skjules i Client Profile-oppsettet (showunit = false) før man kan ta over feltet. "Batchno" er ikke aktivert som standard, så vanligvis benytter vi oss av dette, med mindre det er batch-oppsett osv. for varene. Hvis man har batch-oppsett kombinert med å legge til et ekstra felt her, må man vanligvis opprette ekstra felt uten å ta i bruk eksisterende felt.

I dette tilfellet ligger Batch feltet tilgjengelig i y-pos = 3 og x-pos = 3, med bredde = 1.