Validering på linjenivå i Plukk og Mottak

Validering på linjenivå er en fleksibel måte å kreve ekstra manuell validering ved plukk eller mottak.

De to hovedmetodene er validering med og uten input.

Validering uten input krever en ekstra verifisering i form av et scan eller godkjenning ved trykk. Validering uten input kommer i flere varianter:

• validate - Valider verdien som identisk
  • validateMin - Valider vedien som minimum
  • validateMax - Valider vedien som maksimum
  • validateMinDate - Valider minimumsdato
  • validateMaxDate - Valider maksimumsdato

I spørringen er det satt opp med type etterfulgt av understrek og navnet på valideringen.

Eksempelvis: validate_Location og validateMinDate_Expirydate

Eksempel for å kreve validering av lokasjon basert på produktno som i bildet over.

case when pl.productno = '2005' then pl.location else '' end validate_location,

Det er to varianter av validering med input:

• validateInput - gjelder på alle linjer
  • validateBatchInput - gjelder på batchnivå

Validering med input krever en input som stemmer overens med kriteriet satt i spørringen.

Denne kan enten scannes eller tastes inn.
Validering med input fungerer i praksis på en annen måte da kritiet enten kan settes som noe statisk eller som et regulært uttrykk(RegEx).

Med et regulært uttrykk vil valideringen godkjenne input som har det mønsteret uttrykket definerer.
Noen få tilfeldige eksempler:
  • '^.+$'  - vilkårlig input så lenge noe tastes inn.
  • '^[0-9]{5}$' - krever 5 tall mellom 0 og 9.
  • '^[A-Za-z]{3}$' - krever 3 bokstaver A-Z. Godkjenner både store og små bokstaver.
  • '^[A-Z]+$' - vilkårlig antall store bokstaver mellom A-Z.

Eksempel på validateBatchInput_Serialno på en serienummerstyrt vare med vilkårlig input

case when pl.productno = '9991' then '^.+$' else '' end ValidateBatchInput_serialno,

Ved validering med input vil ferdige input-verdien lagres separat med navnet på feltet. For eksempel vil validateInput_serialno bare hete "serialno".

Alle variantene av linjevalidering kan brukes sammen eller flere av samme om ønskelig. Utfylt linje blir markert grønn og med input synlig dersom det gjelder.