Plukking av strukturvarer

Oppsett for plukk av strukturvarer og varianter av dette med hovedkomponent og underkomponenter

For at BxMobile skal kunne forstå sammenhengen mellom strukturlinjene, må vi etablere forholdet mellom komponentene. Dette oppnås ved hjelp av tre spesifikke felt i linjespørringen for Bx.
bxLineType angir om det er en hovedkomponent eller en underkomponent, og har forskjellige varianter for automatisk utfylling av antall basert på andre linjer.
bxParentLine sier hvilken ordrelinje som er hovedkomponent.
bxParentFactor angir hvor mange underkomponenter som er nødvendig for å fullføre én hel struktur av hovedkomponenten.
Linjene kan deretter kombineres med valg av farge, skriftstørrelse og marg for å skape en tydelig visualisering av hvordan strukturen er satt opp, eller de kan skjules helt hvis det er ønskelig.

cfg_fontSize styrer skriftstørrelsen på linjen med 17 som standard.
cfg_productnameMargin styrer margen ut til produktnavnet,og er satt til 25 i eksemplene.
cfg_sendToServer kan styre om varelinjen skal sendes til ERP-systemet eller ikke. I Visma Business kan det oppstå problemer når både hovedkomponenten og underkomponenten ikke kan ferdigmeldes samtidig. I slike tilfeller kan man sette sendToServer = false på de gjeldende linjene.

Eksempel på hvordan spørringen kan se ut med hovedkomponent som auto.

PickinglistLines i Visma Business
(uten ferdigmelding av hovedkomponent)
ol.NoPerStr bxParentFactor,
ol.StHLnNo bxParentLine,
case
  when ol.edfmt & 262144 = 262144 then 'MainComponentAuto'
  when ol.StHLnNo > 0 then 'SubComponent'
  else ''
end bxLineType,
case
   when ol.edfmt & 262144 = 262144 then 'false' --hovedkomponent skal ikke ferdigmeldes
else 'true'
end cfg_sendToServer,

PickinglistLines i Visma Global

ol.structurequantity bxParentFactor,
case
when ol.structurelevel = 1 then NULL
else ol.structureid
end bxParentLine,
case
   when ol.structurelevel = 1 then 'MainComponentAuto'
  when ol.structurelevel = 2 then 'SubComponent'
  else ''
end bxLineType,

Komponenten kan enten ha "Auto" bak eller ikke. Når den har "Auto" bak, kan ikke antallet velges manuelt, men vil i stedet øke basert på de andre linjene i strukturen.

MainComponentAuto vil øke antall på hovedkomponenten når underkomponentene utfyller en komplett struktur av hovedkomponenten

SubComponentAuto vil øke antall på underkomponentene med faktoren når hovedkomponenten blir plukket.

Det er også mulig å sette opp kombinasjonen av disse hvis du bare ønsker å plukke noen av underkomponentene, mens resten blir fylt ut automatisk.