Leveringsmetoder Visma.net ERP

Hvordan opprette leveringsmetoder i Visma.net ERP

For at vi skal få integrert ønsket fraktsystem/TA-system er det nødvendig at det finnes leveringsmetoder i Visma.net. Vi knytter leveringsmetodene i Visma mot fraktsystemet via BxMobile slik at korrekt frakt blir bestilt når plukkordren ferdigmeldes. Dersom leveringsmetoder ikke eksisterer i Visma fra før må de først opprettes, eventuelt redigere eksisterende slik at de blir korrekt. Det må opprettes én leveringsmetode pr. fraktprodukt fra de forskjellige fraktleverandørene dere ønsker bestille via BxMobile. 

F.eks. dersom dere ønsker Bring/Posten holder det ikke med kun ett valg for Bring/Posten om dere bruker flere av produktene dems. Det må da opprettes ett valg pr produkt. Noen eksempler på produkter Bring/Posten har er:
Ekspress neste dag
Pakke til bedrift
Pakke levert hjem
Pakke til hentested

Hvordan opprette leveringsmetoder i Visma.net ERP

I Visma.net Financials oppretter man disse leveringsmetodene under Lager -> Vis hele menyen -> Innstillinger -> Transportører (tidl. Send via-koder).
   

I Transportører (tidl. Send via-koder) oppretter man så hver leveringsmetode man ønsker benytte fra terminalen. Trykk Ny post

I Transportør feltet fyller du ut en kode for leveringsmetoden. Denne bruker vi for å sende korrekt informasjon til TA-systemet. Vi anbefaler vanligvis å bruke nummerserie fra 1 og opp, men går også fint med f.eks. BRING1, BRING2 etc. I dette tilfellet bruker vi en nummerserie. De påkrevde feltene fyller dere ut basert på hvordan dere vil dette skal være - bildet under er kun ment som et eksempel - ikke fylt ut korrekt i forhold til deres oppsett. Kontakt Visma forhandleren deres eller økonomiansvarlig hos dere for å legge inn dette korrekt dersom du er usikker. Trykk Lagre når du er fornøyd. 
Vær obs på at Beregningsmetode må være Manual for at vi skal få lov til å sende fraktpris fra fraktsystemet tilbake til Visma, dersom dette er en funksjon dere ønsker. 

Etterhvert bør du ha en liste som ser ca. slik ut med alle produktene du ønsker. Det kan og være lurt å opprette et ekstra valg som heter f.eks. "Henter selv" eller tilsvarende man da gjerne bruker for å droppe frakt-bestillingen om det ikke skal bestilles frakt på ordren. 

Disse "Transportør" kodene kan man gjerne forhåndsutfylle på plukkordrene i tillegg dersom korrekt leveringsmetode skal velges automatisk i BxMobile basert på hva som er satt på ordren (f.eks. fylles de ofte ut automatisk på nettordre der kunden selv velger hvilken frakt de ønsker). Feltet det gjelder er under Salg -> Leveranser -> Valgt ordre -> Leveringsinnstillinger -> Transportør.