Feilmelding: We need these permissions to validate license..

Får du feilmelding "We need these permissions to validate license and for all features to work" når du åpner BxMobile etter installasjon eller oppdatering?

Da har du ikke godkjent tillatelsene BxMobile applikasjonen ber om ved oppstart etter installasjon, eller etter oppdatering fra gammel versjon. De tre tillatelsene vi ber om man tillate for at applikasjonen skal fungere.

Ordlyden i disse tillatelsene kan kanskje høres litt mystisk og "farlig" ut, men dette er standard tekster i Android operativsystemet. Forklaring på disse tekstene kommer under.

Tillat BxMobile å ta bilder og ta opp video? Dette er tillatelser vi trenger for at man skal få brukt selve kameraet til å skanne strekkoder, og ta bilder av f.eks. produkter i de modulene vi har støtte for dette. 

Tillat BxMobile å ringe og administrere samtaler? Dette trenger vi kun for "Read_Phone_State" parameteret i Android OSet, dette benytter vi for å hente ut serienummeret til enheten, dette trengs for å validere lisens på enhet. 

Tillat BxMobile tilgang til Bilder, media og filer på enheten din? Oppdaterings-rutinen i BxMobile trenger disse tilgangene da oppdateringen gjennomføres direkte gjennom BxMobile fremfor at det lastes ned via nettleser (som i tidligere versjoner før 2021). 

fwntp-4    fwntp-5    fwntp-6

 

Får du ikke frem "Allow BxMobile to" meldingene etter du har trykket OK på "We need these permissions..."?

Da har du trykket på haken "Ikke spør igjen/Don't ask again". Du godta begge tillatelsene.

   

Hvis "Ikke spør igjen/Don't ask again" likevel er aktivert, må du låse opp dette via app-innstillinger i Android.

Hold inne BxMobile app ikonet frem til du får opp App info. Trykk på App info. Så trykker du videre til Permissions og skrur på Kamera og Telefon. Da skal BxMobile fungere igjen.

fwntp-1    image-108    fwntp-3

I eldre Android versjoner kan det være du må dra og slippe applikasjonen i App info for å åpne App info. Ellers kan man gå inn via Innstillinger -> Apper -> BxMobile for å få opp samme meny som i midterste bilde over.