BxWebManager - Printe etiketter fra Excel fil

Hvordan printe etiketter basert på innhold i Excel filer fra BxWebManager

Fra BxWebManager kan man dumpe Excel filer og printe innholdet fra disse filene. Dette brukes ofte i forbindelse med utskrift av lokasjonsetiketter om man skal merke hele lageret uten at dette er data som finnes i ERP systemet fra før, eller for at masseutskrift av lokasjonsetiketter skal gjøres enklere.

Dette avhenger også at det er opprettet en etikett-mal som tillater de feltene dere ønsker utskrift av, som f.eks. en egen lokasjonsetikett.

BxWebManager

Åpne Products -> Excel Upload. Dra Excel filen over i Upload, eller trykk browse for å bla frem til korrekt katalog på PCen.

Når fil er lastet opp kommer det frem en liste over alle linjer lagt inn i Excel arket.

Her kan man markere én eller flere linjer for å velge de man ønsker å printe, og fylle ut Qty kolonnen med hvor mange etiketter man ønsker av hver, fyller man ikke ut noe i dette feltet får man standard 1 etikett ved print av den linjen. Qty kan også fylles ut på forhånd om man lager en egen kolonne for dette i Excel arket. Når alle linjer man ønsker utskrift av er valgt trykker man så Print.

Det vil så komme en print-dialog hvor man kan velge korrekt etikett og printer. Antallet man fyller ut i Copies vil ganges med det som ligger i Qty feltet, så denne bør alltid være 1 dersom man har fylt ut 2 eller mer i qty feltet, hvis ikke ender man opp med f.eks. 4 etiketter da 2x2=4.

Excel

Excel arket oppretter man slik, linje 1 kolonnene inneholder overskrifter, som vi bruker for å sende informasjon til rett felt på etitkettmalen. I dette tilfellet har vi da brukt location, productno, productname, gtin, price, priceincmva og quantity. Dette er som regel standard-verdier i Bx, oversikt over flere standardverdier her: Standardverdier

Lokasjonsetikett-malen vi forsøker å printe til inneholder kun lokasjon med QR kode, så vi sender derfor kun innholdet i location feltet til utskrift. Man kan ha med så mye eller lite informasjon man ønsker i Excel arket avhengig av hva man skal printe, skal man kun printe lokasjoner holder det med lokasjonskolonnen i arket. Dette avhenger helt av hva etikettmalen tillater.